• advies, training, coachingadvies, training, coaching
 • advies, training, coachingadvies, training, coaching
 • advies, training, coachingadvies, training, coaching
 • advies, training, coachingadvies, training, coaching
 • Competentiemanagement

  De Wet op de beroepen in het onderwijs (Wet BiO) gaat over de kwaliteit van het onderwijspersoneel. De wet bevordert dat het personeel tijdens hun loopbaan aan een bepaalde basiskwaliteit blijft voldoen. Werkgevers moeten hun personeel in staat stellen die kwaliteit te leveren.  De Wet BiO past in een tendens waarin scholen zich steeds meer ontwikkelen tot autonome, professionele arbeidsorganisaties. De wet is het startpunt. Het is nu aan de school om vorm te geven aan het eigen beleid met betrekking tot competentieontwikkeling. 
   
   
  Is voldoen aan de wet BiO een opgaaf?
   
  imon advies bv ontwikkelde samen met scholen competentieprofielen die naadloos aansluiten bij de onderwijskundige visie van de school. Gekoppeld aan een logisch opgezette, transparante en beheersbare ipb-systematiek.  
  Bekwaamheidsdossiers, functionerings- en beoordelingsgesprekken, werken met persoonlijke ontwikkelplannen, professionaliseringsbeleid en auditing ... al deze zaken kregen ineens betekenis voor teamleden en directie. "Eerst was integraal personeelsbeleid toch een wat geïsoleerd lijntje binnen de school, nu is voor iedereen helder hoe alles met alles samenhangt. Dat werkt heel motiverend." aldus een van de directeuren.
   
  Is voldoen aan de wet BiO voor uw school of scholengroep nog wèl een opgaaf? Merkt u dat integraal personeelsbeleid onvoldoende leeft bij teamleden? Is de wet BiO nog bij lange na geen maatwerkkostuum? Dan loont het de moeite om u te laten informeren over de imon systematiek. Desgewenst verzorgen wij geheel vrijblijvend een presentatie hierover. Het opzetten van een goed uitvoerbaar integraal personeelsbeleid dat door teamleden als betékenisvol wordt ervaren en ruimschoots voldoet aan de wet BiO, hoeft geen opgaaf te zijn.
   
   
   
   
  actueel bij imon